Viaţă de câine

Azi, în librărie, apare un tip cu privire cam fixă şi mă întreabă dacă avem o carte, nu-i mai ştie titlul precis, nu mai ştie exact nici editura, începuse să o citească de vreo zece zile dar i-a cerut-o cineva cu împrumut şi nu i-o mai înapoiase, obraznicul, în sfârşit, titlul cărţii suna aproximativ aşa: „24 de ore ca să devii una cu Dumnezeu”. Îmi instalez zâmbetul de protocol, îl asigur că nu avem acest titlu şi-apoi îl întreb inocent dacă nu i se pare paradoxal şi, cumva, ironic să aibă nevoie de mai mult de o săptămână să citească o carte care îi promite unirea cu Divinitatea în fix 24 de ore. Tipul se enervează, îşi comută vocea pe înalte şi mă asigură că acea carte chiar conţine o formulă care te poate duce în Nirvana în intervalul promis. Eu îl întreb dacă există şi formula care sa asigure traiectoria reversibilă. El îmi bolmăjeşte ceva despre Rudolf Steiner, eu îi spun că-l prefer pe George. Îi zâmbesc politicos şi îi dau dreptate: sigur, sigur că da!, fără să mă refer, însă, la o idee anume. E mulţumit de virajul brusc al discuţiei. Îşi ia o carte despre yoga nuş de care. Mi-i recomandă călduros pe cei trei autori ai volumului. Pleacă radios. Un lucru e cert: mă pricep să aduc fericire în vieţile oamenilor. Continui să dezlipesc bulinele cu 15% reducere de la Rao. Viaţă de câine.

Reclame

7 responses to this post.

 1. „Pregatirea psihologica dureaza mult, am spus apoi formula, am asteptat 24 de ore si nu s-a intamplat nimic. Trebuie ca am facut eu ceva gresit, formula e ok, autorii garanteaza ca functioneza, exista chiar o descriere amanuntita a trecerii spre Nirvana. Cred ca starea mea de detasare nu a fost perfecta. Si nici nu mi-a mai inapoiat idiotul ala cartea. Pai da, ce stie tiganu’ ce-i sofranu’! In librarie nu-i de gasit si am ales-o si p-aia cu nume fandosit, auzi Sophia. Enervantul asta ma descoase…. Ce, am ajuns sa dau explicatii tuturor?! Se duce dracu’ concentrarea mea! Ii spun ce sa citeasca, librarii astia-s niste inculti pe onoarea mea, si el face pe smecheru’. Acum cat mi-a mai ramas putina concentrare niste yoga ar merge acum ca focul.”

  Răspunde

 2. De cand iti citesc umilul blog, la articolul de mai sus am ras cel mai tare. Dar am ras nu gluma. Parca si pe la editurile ortodoxe aparusera manuale din astea de bagat mintea in inima cu ochii pe cronometru.

  Răspunde

 3. Posted by hazzo on 28/08/2010 at 10:02

  şi ce, nu-s bune?

  Răspunde

 4. Sunt bune, in caz ca ti se clatina patul si nu ai ce pune sub piciorul mai scurt.

  Răspunde

 5. Posted by Nauti's on 31/08/2010 at 18:42

  Pai… nu e prea paradoxal. Daca ai citi cartea „Cum sa gatesti in 3 minute un iepure mutant”, nu inseamna ca il gatesti in timp ce citesti acest tom de 600 de pagini. Pana sa aplici ideea, trebuie sa o pricepi, nu ?

  Răspunde

  • Posted by hazzo on 31/08/2010 at 20:52

   n-am citit cartea asta..la ce editura a aparut? :))

   Răspunde

   • Posted by Nauti's on 31/08/2010 at 21:01

    Este self published, dar cu isbn.
    Are o prefata scrisa de un specialist in iepuri mutanti si o postfata scrisa de un specialist in specialisti in iepuri mutanti. Arta culinara este pana la urma subiectiva, deci nu a fost nevoie de specialist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: